Educació i Joventut

 

SOM EDUCACIÓ

 

Apostem fermament per una educació integradora, en valors i emocions, que s’estengui més enllà de l’escola i englobi tots els àmbits de la vida municipal. Promocionarem l’educació no formal (esportiva, de lleure, cultural, d’oci) i promourem una programació completa de cursos i activitats per a adults.

 

Proposem ajustar les quotes de pagament de la llar d’infants i ampliar-ne l’estructura organitzativa i física perquè pugui acollir infants de 0 a 12 mesos, amb la finalitat d’acompanyar-los en les diferents àrees d’estimulació i, alhora, facilitar la conciliació laboral i familiar. També volem adequar els espais verds, zones de jocs lliures i parcs infantils del municipi perquè siguin més segurs i educadors.

 

Condicionarem un seguit de trajectes segurs per anar als principals equipaments i als centres educatius. Les escoles són un espai municipal, comunitari i polivalent, raó per la qual apostem per obrir-ne les portes en horari extraescolar a fi de promoure’n l’ús per a tots els públics i activitats. Es tracta que la comunitat hi desenvolupi i posi en marxa projectes propis i col·lectius. Per fer-ho possible, procurarem que les activitats extraescolars s’introdueixin i es dinamitzin des de primària de manera col·lectiva entre tots els centres educatius i en coordinació amb l’ajuntament. I farem que les decisions del consell escolar municipal siguin vinculants, no només informatives.

 

Defensem que cada centre educatiu gestioni el servei de menjador escolar de tal manera que sigui el responsable d’escollir l’empresa i d’elaborar el pla de funcionament i la programació anual d’aquest.

 

SOM JOVENTUT

 

Des de l’àrea de joventut, considerem rellevant que s’implementi un Punt Jove de Salut que promogui i millori la salut i el benestar dels adolescents i joves mitjançant tallers, xerrades i campanyes de sensibilització.

 

Volem que la joventut de Caldes formi part de les dinàmiques del poble i hi participi. Per aconseguir-ho, hem d’escoltar les seves necessitats i dotar-los dels mitjans i assessorament adients perquè se sentin acompanyats en aquesta etapa vital. Facilitarem que es creïn espais de trobada en què els joves es puguin expressar i compartir les seves inquietuds, impulsarem ofertes d’oci adreçades a ells que omplin el buit actual i evitin que s’hagin de desplaçar, i oferirem un servei de mediació i resolució de conflictes.

 

Repensarem i redissenyarem Ca la Romana perquè respongui als interessos i motivacions d’aquest sector de la població, si cal buscant un nou espai per al jovent. Ells mateixos han d’esdevenir agents protagonistes en aquesta reformulació, amb l’objectiu d’aconseguir que tothom se senti interpel·lat a entrar-hi. A més, voldríem crear un treball en xarxa amb els joves de cal Manco, a fi que siguin partícips de les activitats del poble i de les seves oportunitats i, en definitiva, s’integrin i puguin trobar en Caldes un veritable lloc d’acollida.