Presentació

EL GRUP

El grup de persones que formem SOM Caldes – Poble actiu ens definim com:

Un grup transversal de gent de Caldes amb ganes de canviar moltes coses i fer de la nostra vila un lloc millor. Volem sumar idees per fer de Caldes un municipi de tots i per tots, orgullós del seu patrimoni i de la seva identitat.

Per aconseguir-ho, pensem que s’ha de tenir una visió global del poble, un projecte de futur a llarg termini que sigui realista i que ofereixi solucions i oportunitats al dia a dia de les persones.

Volem establir uns fonaments sòlids i una base àmplia que ens permetin assolir projectes transformadors treballant des dels petits canvis.

SOM REPÚBLICA, SOM NATURA, SOM PARTICIPACIÓ, SOM IGUALTAT, SOM CULTURA, SOM HISTÒRIA, SOM FUTUR, SOM CALDES.

LES IDEES

Dues idees principals d’entendre el poble i la gestió municipal:
Un Caldes per les persones.
Un Caldes orgullós del seu patrimoni i de la seva identitat.

I per aconseguir-ho hi ha uns aspectes de caire general que han de tenir en compte TOTHOM:
Igualtat dels ciutadans (tant de gènere com de condició social i cultural).
Protecció del patrimoni i del medi ambient.
Transparència i participació ciutadana.

Ens emboliquem amb aquest projecte perquè creiem que hi ha una manera diferent de fer política, política per al gent del carrer i feta per aquesta mateixa gent, per tant, molt allunyada de paternalismes i tecnicismes. Els grans objectius i les grans obres són importants però no ens han de tapar el dia a dia. Queda molt bé poder vendre grans projectes però l’important per a les persones és que la seva vida vagui millorant de mica en mica i en tots els aspectes.
Cal garantir que tots els caldencs tinguin les mateixes oportunitats i els mateixos drets i deures. S’ha de ser ben conscient que no és el mateix viure en les urbanitzacions o en el casc urbà, en la urbanització tens uns avantatges (espai i tranquil·litat) i uns inconvenients (comunicació) que és impossible voler igualar amb els del nucli però, tot i així, els drets i els deures han de ser els mateixos, sobretot pel que fa a la gestió de l’urbanisme i els serveis. Per tant, un dels principals objectius ha de ser aconseguir que la qualificació de totes les urbanitzacions siguin de casc urbà i que les normes urbanístiques es segueixin amb el mateix zel a tot arreu.
Som Caldes – Poble actiu com a grup ha estat treballant tot aquest temps desenvolupant el nostre projecte, i de mica en mica hem anat discutint les diferents problemàtiques del municipi per tal de tenir clar que compartim un mateix anàlisi i objectius. La idea és que, a partir d’aquesta base, crear grups de treball oberts a tothom que si vulgui afegir per a configurar un projecte engrescador amb la intenció de presentar- nos a les properes municipals.