Bon dia a tothom: veïns, companys regidors, alcalde. Quin goig fa veure aquesta sala tant plena per un ple municipal, últimament no ha estat massa així, esperem que aquesta nova legislatura que ara encetem això canviï.

SOM Caldes ens definim com un grup transversal de gent de Caldes amb ganes de canviar moltes coses i fer de la nostra vila un lloc millor. Volem sumar idees per fer un municipi de tothom i per tothom, orgullós del seu patrimoni i de la seva identitat.

Creiem que això només es pot fer treballant de baix cap a dalt i per això ens hem presentat com a candidatura independent. Aquests dos regidors que avui assumim el càrrec ho fem en nom de SOM Caldes i esperem poder representar a la gent que ens ha votat però també a tots aquells que sense haver-ho fet ens vulguin fer arribar les seves inquietuds.

Hem passat uns mesos frenètics preparant un programa on quedés reflectit com volem que sigui Caldes en un futur i ho hem fet mitjançant diferents assemblees participatives. Tenim clar que volem un municipi que vetlli pel benestar de les persones, el patrimoni i el medi ambient i, sobretot, on la transparència i la participació ciutadana siguin els pilars bàsics de la gestió de l’ajuntament (precisament aquest és un dels punts que hem trobat més a faltar en la passada legislatura).

Els resultats han estat ben clars i una majoria de caldencs han escollit que Junts per Caldes ens continuï governant els propers 4 anys, enhorabona!!! Però no volem deixar de donar les gràcies a tots els que ens heu recolzat i fet confiança. Ens mantenim ferms en la voluntat de treballar d’una manera participativa i oberta i és per això que ens comprometem a continuar realitzant assemblees per a tractar els temes que vagin sortint.

Quasi un mes després de les eleccions municipals ens podem mirar les coses amb una mica més de perspectiva, la victòria de Junts per Caldes ha estat clara però també és veritat que el resultat ens deixa un Ajuntament molt més plural. Alguns els pot semblar que això és un inconvenient, ans el contrari, arapodriem tenir  l’oportunitat de desenvolupar un projecte molt més transparent i en el qual tots els caldencs ens sentim representats.

Aquests dies s’ha parlat molt de pactes i ara us volem explicar la nostra postura. Com hem dit al llarg de tota la campanya volem ser el màxim de constructius, no creiem en la política de confrontació i per això el nostre paper serà sempre el de buscar solucions als problemes reals de la gent de Caldes, vinguin d’on vinguin les idees si creiem que són bones pel nostre municipi allà serem per ajudar a tirar-les endavant. Però tampoc som aquí per fer de crossa de ningú, el nostre programa establia uns principis i uns valors molt clars i la tasca de SOM Caldes ha de ser explicar-los i defensar-los.

Volem desitjar molta sort i encerts a tots els grups pel bé de Caldes, esperem que a partir d’ara es posi més èmfasi en la gestió del municipi que en els interessos partidistes, si tots volem el millor per Caldes no ha de ser tant difícil posar-nos d’acord.

Fins aquí, tot el que fins ahir al matí consideràvem que havíem de dir-vos però, ja deveu haver pogut llegir el diari! Ara es veu que, i cito paraules textuals, Esquerra i SOM diuen que treballen pel poble però no han acceptat col·laborar en el govern, prefereixen estar a l’oposició. Nosaltres no podem parlar per Esquerra però les coses no han anat pas ben bé així!!!!!

Tres dies després de les eleccions, en Salvador em convocava per parlar de què volíem fer, paraules seves també, nosaltres li vam dir que amb els resultats a la mà consideràvem que el més lògic era que governés en solitari i que ja ens aniríem trobant pel camí, vam tornar a repetir el que em dit tantes i tantes vegades: volem ser constructius. Però, veient que el que volia de totes totes era un pacte estable vam intentar ser ben clars: Nosaltres portàvem un programa amb uns objectius que enteníem que amb dos regidors els hauríem de rebaixar però els principis i els valors que hem anat repetint tantes vegades són els que són i no els podem canviar.

Més de dues setmanes després no n’hem sabut res més!!!

Entenem que la responsabilitat de formar govern és única i exclusivament de Junts per Caldes, si us plau, no ens feu servir d’excusa per a justificar les vostres decisions. Dit això, i tot no haver començat gaire bé, si és pel bé de Caldes ens trobareu sempre! La nostra abstenció ha volgut significar això.

 

SOM Caldes

Caldes de Malavella, 15 de juny de 2019